деколте

деколте
деколтѐ <-та>
същ ср scollatùra f

Български-италиански речник. 2015.

Игры ⚽ Поможем написать реферат

Look at other dictionaries:

  • деколте — (фр. decollete) 1. изрез на женски фустан или на блуза околу вратот и на градите 2. разголениот, деколтираниот дел од телото …   Macedonian dictionary

  • деколтира — (фр. decolleter) прави деколте, разголи/разголува (врат, гради, рамена) …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”